lunes, 2 de marzo de 2015

Pòster: Ideal de bellesa

En aquesta activitat ens ha sigut encomanada la tasca de fer un pòster amb temàtica lliure. Mitjançant el nostre pòster hem volgut representar l’ideal de bellesa femenina segons l’època històrica. Al llarg del temps els clixés de bellesa en el món han anat canviant. 


En primer lloc trobem la prehistòria, concretament la Edat de Pedra, en aquesta època trobem que les dones amb els òrgans reproductors molt marcats són les que mes èxit aconseguien, ja que, tenien més possibilitats de donar a llum amb èxit.
En segon lloc cal destacar Egipte (2955 – 332 a.C.). Per als egipci la dona havia de ser prima, amb els pits xicotets i tornejats i amb els malucs amples. En aquesta època solien utilitzar joies per enaltir la seua bellesa.
En tercer lloc trobem Grècia (S. VIII – I a.C.). En aquesta etapa la bellesa es concebia com el resultat de càlculs matemàtics, mesures proporcionals y cura per la simetria. Aquets cànon establia que el cos humà per ser perfecte havia de mesurar 7 vegades el cap.





L’etapa que trobem a continuació és l’edat mitja (S. V – XV). Degut a l’auge del cristianisme en aquesta època la bellesa depenia de la intervenció de Deu. De forma que si alguna cosa es considerava bella era perquè havia sigut una creació divina. En l’ideal de bellesa trobem la influencia de les invasions bàrbares les quals mostraven la bellesa nòrdica de nimfes i cavallers.



Posteriorment trobem el Renaixement (S. XV – XVI). El Renaixement té un cànon de bellesa semblant al del món clàssic on predominava l’harmonia i la proporció.









L’època del Barroc (S. XVII – XVIII) va estar caracteritzada per ser l’edat de l’aparença i la coqueteria. En aquesta etapa el més destacable es l’ús de perfums, carmins, pentinats pomposos, corses molt cenyits al cos, encaixes, sabates amb tacó, espills i joies. Respecte de l’aspecte físic cal destacar que hi havia uns cossos més plens que en èpoques anteriors, pits més grans, malucs mes amples, braços redons i plens i la pell blanca és tot un referent de bellesa de l’època.








En la actualitat l’ideal de bellesa ve determinat principalment pel nivell de greix. Les dones flaques avui dia tenen més èxit. Al contrari que en el barroc, es considera la pell morena com una cosa bella i atractiva. Els pits grans també gaudeixen d’un gran atractiu. Cal destacar que el pas pel quiròfan per operacions estètiques es considera com una cosa habitual i normal actualment.


No hay comentarios:

Publicar un comentario